Czech airsoft team
English
akce 2018

DOSTUPNÉ AKCE
Leden
 --
Únor
  --
Březen
03.03.2018 : CoW-Soudný den
23.04.2018 : CoW-Soudný den/Reload

Duben
 13.04.-15.04.2018 -
Border War 10 - The Beast Slayer
 21.04.2018 -Zaragua - Next 9 hour
Květen
CoW
31.05.-2.6.2018 - EVO & BREN 2018 CR
Červen
--
--
Červenec
--
Srpen
 Zaragua
Září

30.09-02.10.2018 - BW BO
Říjen
 Call of War
Listopad
Call of War

Airsoftová akce – Trávčice Silvester 09/10

 

Už uběhlo pár měsíců od onoho námi tolik milovaného dne nesoucí název Silvester. Den, který není jen posledním dnem v prosinci, ale den, který je koncem celého roku. Vy jste se určitě sešli se svými kamarády, partnery a rodinami. My ale nejprve hráli airsoft. Jednou za rok a to právě o Silvestera se v Trávčicích koná vyjímečná a neobvyklá airsoftová akce. Jelikož se jedná o prostory dlouho nefunkčního kravínu, nelze se tam sejít v obrovském počtu. Ideální počet hráčů v těchto prostorách je asi třicet až šedesát. K dispozici tam máme tři budovy o cca 500 metrů čtverečních a také malá vrátnice. Bohužel si tam neužijete ten pravý Silvester, protože je tám zakázána veškerá pyrotechnika. Důvody jsou takové: před rokem si nejmenovaní hráčí přinesli opravdu unikátní dýmovnici, která kouř rozprostřela téměř po celém kravíně. Hned se tam byl podívat starosta obce a myslím, že měl sebou doprovod policisty. Minulost nechme minulostí a pojďme se zpět zabívat Silvesterem námi prožitým 31. 12. 2009.

 

Tato akce byla ohlášena už rok dopředu. Mohli jste si o této události také dozvědět na stránkách www.armynet.cz. Akce měla jen pár podmínek. Jednou z nich byla účast bez užívání pyrotechniky, důvody jsem Vám sdělil již výše. Další podmínkou byl příchod v přestrojení. Podle podmínek nikdo nesměl přijít ve vojenské uniformě. Jednalo se o ,,maškarní“ airsoftovou akci. Tři čtvrtě roku jsem tvrdil, že se na této akci určitě neukážu, ale v tu čtvrtou a poslední část roku za mnou přišel dobrý kamarád a kolega z týmu s tím, že by se akce i se mnou rád zúčastnil. ,,Ale za koho tam půjdem?“ zeptal jsem se. ,,Já nevím, ale snad ještě něco stihneme vymyslet“, odpověděl mi. Já se ho zeptal, zda-li si ještě stále pamatuje humorný film Velcí bratři, v kterém má hlavní roli Sheaun William Scotte, kterého určitě všichni znáze z prvních trí dílů Prci, prci, prcičky pod jménem Stuffler. V tom filmu Velci bratři se totiž jedna malá skupinka hráčů Larpu při akci vydávala za kapelu Kiss, kterou si rád alespoň občas pustí ten, kdo má dobrý hudební sluch. Najednou se ho zmocnil smích a paložil mi otázku. ,,A ty si myslíš, že se takto dokážeme namalovat?“ a já mu odpověděl, že s nemalým snažením se to dá zvládnout.

 

V den, který se akce konala, jsem stával už v osm hodin ráno, abych se do desáté hodiny stihl připravit. Oblékl jsem si uniformu, vzal si něco k snědku, pití, střelivo a vše dal do tašky. Poté následovalo stání před zrcadlem a líčení se jako nějaká slečna ,,barbie“. Před sebe jsem si položil fotografii hard-rockové kapely Kiss a začal se líčit. Nejprve jsem si celý obličej namaloval, nebo spíše natřel bílou barvou na obličej. Poté jsem vytáhl tužku na oči a namaloval se tak, akych vypadal jako bubeník z Kiss. Kamarád se nalíčil jako Starchild. Všechno jsme měli připravené a tak jsme si vzali batohy, taktické vesty a zbraně a nastal čas vyrazit na místo konání akce, tedy do Trávčic.

 

Do Trávčic nás odvezl jako obvykle můj děda se svým novým Fordem Focusem Sedanem v červené metalíze. Když jsme pak po svých došli na místo setkání, spatřili jsme něco naprosto nevýdaného. Polovina hráčů byla bez kostýmu a my byli za šašky. Po pár desítkách minut přijel velitel jednotek Imperio Wiktoria (Wikingové). Když jsem pozoroval jak přijíždí, všiml jsem si, jak na nás ukazuje a směje se, ale to já nebral špatně, ale právě naopak. I sám sobě jsem se smál. O Silvestera by se přece lidé měli jen bavit.

 

V Trávčicích se ten den ukázali očím veřejnosti Kissáci, Mikulášové, Santa Clause, členové Kukluxklanu a nějací pracanti v montérkách. Také tu ale byli nějací nejmenovaní týpci s afrem na hlavě. Bohužel polovina lidí opravdu přišla bez kostýmu, jestli akce měla nějaké zápory, tak to právě občasné neuznání zásahu, hádky a účastníky bez kostýmu. Jinak se akce celkem vydařila. Každý se zasmál a zahrál si airsoft. Mohli bychom si o Silvestera přát i něco jiného? Já myslím, že ne (kromě vášnivého sexu se sexy blondýnou).

 

Žádné vynikající momenty, které by stály za řeč, se během akce neodehrály, nebo jsem si jich alespoň nevšiml. Dalším mínusem byla neaktivita několika hráčů, ale s tím se setkáme asi všude. Nevidím jediný důvod, proč článek už neukončit, informací sice dost není, ale za to se omlouvám, šlo o popsání akce vlastními očima, a proto Vám děkuji za věnovaný čas a doufám, že článek neshledáváte tím nejhorším.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..